fejlec4.jpg

Az én rövid történetem a Velodromról. Mint vidéki gyerek már korán reggel felkeltem és hogy biztosra menjek ezért egy nappal korábban. Kb. 10 körül már az Érdi kertek alján poroszkáltam. Orcánál kipakoltuk az összes motyót és a motort is.

 A járgány elvándorolt egy közeli vizsgahelyre és míg mi szegény Orca veszteségét (az ellopott motorháztetőt) pótoltuk, addig sikeres vizsgát is tett. Igaz, hogy volt még rajta műszaki, de jobb volt ez így egy füst alatt. Misinek és Orcának ezúton is köszönöm a segítséget. Illetve nagyon köszönöm a telefont is.
 Ezek végeztével újra felmálháztuk a gépet, kiegészítve a tesókám cuccával, majd elindultunk Ürömre az esti találkahelyre. Útközben Orca porráázott nekem meg barom az autóm hátulját centizte ki, de egyben rendben megérkeztünk.
 Nagyjából egy időben össze is verődött a társaság. Sajnos vendéglátónk nem lehetett velünk, de ezúton is köszönjük a vendéglátást. Egy kis meglepivel készültünk is, amit majd Orca átad. Nem tudom hány órakor hunytunk le, de erősen hajnalodott, jókat beszélgettünk és jókat ittunk. Reggel kocka fejjel, totál álmosan bóklásztam csak.

 

Mire a Velodromra begurultunk a csipa is elszállt a szememből és a többieket látva megjött a kedv egyből a bohóckodásra. Volt ott kérem minden, tiszteletkör, nagyon szép egységes stand és a motorok is csíkban álltak ahogy kell.
 Szerencsére elöl szerepeltünk viszonylag a pályára felhajtó motorosok között. Külön öröm volt látni, hogy a társaság minden tagja vette a bátorságot és felkapaszkodott a falra (még ha lejövetelkor kicsit reszketett is a keze) majd köreink végeztével adrenalintól dagadva támasztotta le a gépét újra a betonra.

 

 

Részemről vidám lábáztatással mulattam a várakozás és a tikkasztó meleg köztes időket. Kis zabálás, bámészkodás után már vártam a második futamot. Ez azért már lazább volt, de a szervezők külön szóltak, hogy ha gyorsan megyünk kiintenek minket és vége. Mondtam, hogy ne féljenek, ha akarnánk sem tudnánk száguldozni.


Az ok a figyelmeztetésre jogos volt, mert a pályából egy jókora darab levált. Remélem ez a probléma nem fogja veszélyeztetni a további rendezvények biztonságos megtartását. Miután kimotoroztuk magunkat szép csendesen elkezdtünk kipakolászni autóinkhoz.
 Meggyorsította a folyamatot a közelgő vihar zaja. Én mire bepakoltam és elbúcsúztam, majd eltávolodtam 3 utcányit a pályától már kapcsolhattam is be az ablaktörlőt. Mintha az égiek elirigyelték volna, hogy egy napra megfiatalodtunk és egy gondtalan napot tölthettünk együtt. Elmosta a hétvége hangulatát, majd órákon keresztül csak bóbiskoltam hazafelé. Szerencsére a fényképek, az élmény az nem tud még a szentölt vízzel sem kimosódni, így már alig várom, hogy kb. egy hónap múlva újra találkozzunk és együtt motorozzunk megint.

D.Nagy

Egy videó pedig tőlem... Magyar zoltán admin